Inkové a kolumbijští Indiáni se opíjeli především nápojem ze zkvašených dužin rostlin a kukuřice zvaným čiča. K natrávení škrobu došlo účinkem enzymů z lidských slin – indiánské ženy kukuřičná zrna žvýkaly a poněkud nechutný výsledek pak plivaly do kvasných nádob. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 40 - 60 %.
Myšlenky převzaty a uspořádány z:
čiča [Citováno 6. 4. 2011] Dostupné na: http://slovnik.vareni.cz/cica/
Mezcal [Citováno 6. 4. 2011] Dostupné na: http://vebr.webnode.cz/palenky/
Zkopíruj odkaz a vlož do příkazové řádky prohlížeče. V případě, že je odkaz nefunkční, stránky byly buď zrušeny nebo přesměrovány.Redakce se nemusí vždy ztotožňovat se všemi informacemi daného webu.